Key-Yoga

Hva er Key-Yoga?

Key-Yoga er en form for yoga som har fokus på pust og det å være til stede i kroppen. En time består av fysiske øvelser, avspenning (hvile på ryggen) og en meditasjon. Key-Yoga er med på å øke konsentrasjonen, gir større nærvær, ”mindfulness”, mer energi og overskudd, indre ro og mental klarhet. Den gir sterkere kjernemuskler, økt fleksibilitet, bedre stressmestring og søvn.

Hva er Key-Yoga bra for?

Key-Yoga er svært bra for både avspenning, nedstressing, stive skuldre og nakke, ryggproblemer og alle andre fysiske problemer. I tillegg er det god forebyggende trening som både øker styrke, smidighet og har positiv innvirkning på pust og kondisjon. Key-Yoga virker også svært avspennende og har en balanserende effekt på psyken. Men først og fremst er Kundalini Yoga en svært inspirerende aktivitet som gir pågangsmot, energi og livsglede.

Passer Key-Yoga for meg?

Enkelte ganger får jeg spørsmål fra personer som lurer på om de er fleksible nok til å begynne på yoga. Mange tror at man må være svært myk og kanskje til og med ha et bestemt talent for å drive med Key-Yoga. 

Jeg pleier å si: "jo stivere du er, jo mer talent har du for yoga:-)".

Sannheten er at Key-Yoga passer for de aller fleste. Det eneste unntaket er dersom man av helsemessige årsaker frarådes av lege å bli med på yoga eller hvis man er gravid. Tradisjonell Key-Yoga har en del øvelser som ikke anbefales til gravide. Vi har derfor egne klasser som er skreddersydd for gravide. 

Hva bør du ta med til en yogaklasse? 

- Kom i løse og behagelige klær.

- Du har i prinsippet alt du trenger i yogarommet, men ta gjerne med eget utstyr hvis du har. Det kan være praktisk å ha med      et stort håndkle til å ha over matten.

- Ta med drikkeflaske.

- Unngå å spise et tungt måltid rett før yogatimen. La det gå ca 1, 5 time eller mer. (Du kan spise frukt, mandler, nøtter eller        noe annet lett før timen).

- I Key-Yoga puster vi mye, så ta hensyn til hverandre og ikke bruk parfyme når du skal på yoga.

- Møt opp minimum 5 minutter før timen starter.

- Dersom du er sent ute, så kommer du bare rolig inn og setter deg på yogamatten.

- Det er selvfølgelig lov til å gå på toalettet under yogatimen; du går bare stille inn og ut.  Fint hvis du unngår dette under            meditasjon og avspenning, men må man så må man :-)

- Dersom du må melde forfall til en time, så er det flott om du i forkant sender en sms eller e-post og informerer om dette.          (Dette kan gi plass til andre som vil ha prøvetime, drop-in eller går på klippekort). 

- Dersom du er usikker på om du kan praktisere yoga pga helsen din, så bør du avklare dette med lege. Vi er ikke medisinere      og kan kun gi generelle råd om hvilke øvelser man bør være forsiktig med eller unngå ved enkelte helsemessige                          utfordringer. Husk: du er selv ansvarlig for din egen helse!

- Si i fra om det er noe du føler vi burde vite om deg. (Vi har taushetsplikt, så det blir mellom oss!). 

- Uansett hva som instrueres på timen, så er det din suverene rett å la være å følge instruksjonen, slappe av på ryggen, gjøre      øvelsen saktere osv. Vi forsøker å ta hensyn til alle når vi instruerer og kommer med forslag til enklere versjoner av øvelsene    for de som måtte ha behov for det, men det er bare du som kjenner hva som foregår inni din kropp. Ta derfor hensyn til         deg selv. Det er fint å utfordre seg selv, men lytt alltid til kroppen!

- Om du har spørsmål eller vil snakke med oss, så kan du ta kontakt på tlf, e-post, hjemmesiden eller etter at timen er ferdig.